Over Ons

In 2018 is de fotograaf Yolanda Visser begonnen met een pop-up galerie in de binnenstad van Assen. Ze deed dit om leegstand tegen te gaan en natuurlijk haar eigen werk te etaleren.

In 2020 moest ze dat pand verlaten in verband met de verkoop van het pand. Na een lange zoektocht is Yolanda in september 2021 begonnen met de Gallery22 aan de Brink in Assen. Een permanente locatie, waar ze ook andere kunstenaars een platform geeft. Onder andere werk van fotograaf, Sake Elzinga.

Je kan bij ons, Donna en Yolanda,  heerlijk koffie drinken met iets lekkers en daarnaast op je gemak rondkijken en nieuwe ideeën opdoen. Na enkele maanden werd al duidelijk dat er een website moest komen. Dit hebben we nog even uitgesteld maar nu is hij er. Veel van onze klanten zijn museum bezoekers die graag thuis nog eventjes willen kijken wat wij ook alweer allemaal tentoon gesteld hebben.

Het mooie van ons concept is dat alles wat kunstgerelateerd is lokaal wordt gemaakt door de kunstenaars. Daarnaast zijn er ook artworks te koop die lokaal worden gedrukt in hoge kwaliteit materialen en inkten, en dit alles ook lokaal. Veel van deze artworks zijn gemaakt in de 19e en 20e eeuw en hebben vaak een connectie met de art deco en art nouveau periode, maar ook de Japanse kunst uit die tijd mag niet ontbreken.